'BU YIL KİRA ALINMAMALI'

KOCAELİ 07.09.2020 - 14:27, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

'BU YIL KİRA ALINMAMALI'

KOCAELİ BAKKALLAR BÜFECİLER VE TEKEL BAYİLERİ ESNAF ODASI BAŞKANI BAYRAM KÜTÜK’TEN KİRA TALEBİ!
Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük, “Pandemi dolayısıyla çok zor bir yıl geçirdi. Kantinci esnafımızdan bu eğitim öğretim yılında kira alınmamalı” ifadelerini kullandı. Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük koronavirüs sürecinde kantinci esnafının zor günler yaşadığını ifade etti. Özellikle pandemi sürecinde eğitim ve öğretime ara verilmesi sebebiyle 6 aydır iş yapmayan kantinci esnafının ev kirası, elektrik, su ve birçok borcunu ödeyemez durumda kaldığını söyleyen Kütük, “Kantinci esnafımızın mağduriyeti göz önünde bulundurularak ekmek teknelerinin korunması için desteklenmeleri şart oldu” dedi. “119 GÜN ÇALIŞABİLDİK” Kütük, “Son günlerde vaka sayılarının hızla artması ve beraberinde 81 ilde getirilen ilave tedbirler okulların ne zaman açılacağıyla ilgili belirsizliği de gündeme getiriyor. Kantinci esnafımız bu yıl Eylül-Haziran döneminde yalnızca 119 çalışma günü faaliyet gösterebildi. Mart ayından bu yana hiçbir geliri olmayan kantinci esnafımız evine ekmek götüremiyor. Çok zor bir yıl geçiren kantinci esnafımızdan bu eğitim öğretim yılında kira alınmamalı. Çalışmadığı süredeki elektrik ve su faturalarından muaf tutulmalı” diye konuştu. “BİZLERE DE NAKTİ DESTEK VERİLMELİ” Tüm iş kolları pandemi sürecinden olumsuz etkilendiğine vurgu yapan Başkan Kütük, “Kantinci esnafımız Mart ayından bu yana hiçbir şekilde iş yapamayan bir kesimi oluşturuyor. Aileleri ve yanlarında çalışanlarıyla birlikte geniş bir kitleye oluşturan kantinci esnafımız mutlaka desteklenmeli. Kantinci esnafımızın bir yıllık sosyal güvenlik primleri alınmamalı. Okullar örgün eğitime geçmezse dükkanı kapalı kalmak zorunda olan kantinci esnafımızın geçinebilmesi için nakdi destek verilmeli” açıklamasında bulundu.
KOCAELİ BAKKALLAR BÜFECİLER VE TEKEL BAYİLERİ ESNAF ODASI BAŞKANI BAYRAM KÜTÜK’TEN KİRA TALEBİ!

Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük, “Pandemi dolayısıyla çok zor bir yıl geçirdi. Kantinci esnafımızdan bu eğitim öğretim yılında kira alınmamalı” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Bakkallar Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası Başkanı Bayram Kütük koronavirüs sürecinde kantinci esnafının zor günler yaşadığını ifade etti. Özellikle pandemi sürecinde eğitim ve öğretime ara verilmesi sebebiyle 6 aydır iş yapmayan kantinci esnafının ev kirası, elektrik, su ve birçok borcunu ödeyemez durumda kaldığını söyleyen Kütük, “Kantinci esnafımızın mağduriyeti göz önünde bulundurularak ekmek teknelerinin korunması için desteklenmeleri şart oldu” dedi.

“119 GÜN ÇALIŞABİLDİK”

Kütük, “Son günlerde vaka sayılarının hızla artması ve beraberinde 81 ilde getirilen ilave tedbirler okulların ne zaman açılacağıyla ilgili belirsizliği de gündeme getiriyor. Kantinci esnafımız bu yıl Eylül-Haziran döneminde yalnızca 119 çalışma günü faaliyet gösterebildi. Mart ayından bu yana hiçbir geliri olmayan kantinci esnafımız evine ekmek götüremiyor. Çok zor bir yıl geçiren kantinci esnafımızdan bu eğitim öğretim yılında kira alınmamalı. Çalışmadığı süredeki elektrik ve su faturalarından muaf tutulmalı” diye konuştu.

“BİZLERE DE NAKTİ DESTEK VERİLMELİ”

Tüm iş kolları pandemi sürecinden olumsuz etkilendiğine vurgu yapan Başkan Kütük, “Kantinci esnafımız Mart ayından bu yana hiçbir şekilde iş yapamayan bir kesimi oluşturuyor. Aileleri ve yanlarında çalışanlarıyla birlikte geniş bir kitleye oluşturan kantinci esnafımız mutlaka desteklenmeli. Kantinci esnafımızın bir yıllık sosyal güvenlik primleri alınmamalı. Okullar örgün eğitime geçmezse dükkanı kapalı kalmak zorunda olan kantinci esnafımızın geçinebilmesi için nakdi destek verilmeli” açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.