BU SOHBETLER KAÇMAZ

KÜLTÜR-SANAT 22.03.2021 - 10:04, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

BU SOHBETLER KAÇMAZ

Gebze Belediyesi’ne bağlı bilim sanat merkezlerinde Bilim Tarihi Sohbetleri ediliyor. Söz konusu sohbetler; Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi, Beylikbağı Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi, İstasyon Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi’nde gerçekleştiriliyor. Gebze Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Dünya bilim tarihçiliğinin tartışmasız en önemli isimlerinden biri merhum Fuat Sezgin’di. Derinlikli, uzun yıllara dayanan çalışmaları, sahih bakış açısıyla bilim tarihinin insanlığın ortak ürünü olduğunu, bugünkü Batı biliminin; İslam medeniyetinin güçlü tesirleriyle doğduğunu ortaya koydu. 3 BİLİM SANAT MERKEZİ’NDE BİLİM TARİHİ SOHBETİ Bilim Tarihi Sohbetleri; sadece insanın hikayesini anlatmıyor, insanların yaptıkları iyi işlerle kendi hayatlarını olduğu kadar başkalarının hayatlarını da nasıl zenginleştirdiğini gösteriyor. Bu yönüyle çalışma; bilim tarihine ilgi duyanlar için olduğu kadar İslam’ın bilimler tarihindeki önemli rolünü kavramak için de bir başucu kitabı niteliğinde. Bilim Tarihi Sohbetleri’nin mevcut olduğu kütüphanelerimiz; Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi, Beylikbağı Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi, İstasyon Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi.”

Gebze Belediyesi’ne bağlı bilim sanat merkezlerinde Bilim Tarihi Sohbetleri ediliyor. Söz konusu sohbetler; Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi, Beylikbağı Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi, İstasyon Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi’nde gerçekleştiriliyor.

Gebze Belediyesi’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Dünya bilim tarihçiliğinin tartışmasız en önemli isimlerinden biri merhum Fuat Sezgin’di. Derinlikli, uzun yıllara dayanan çalışmaları, sahih bakış açısıyla bilim tarihinin insanlığın ortak ürünü olduğunu, bugünkü Batı biliminin; İslam medeniyetinin güçlü tesirleriyle doğduğunu ortaya koydu.

3 BİLİM SANAT MERKEZİ’NDE BİLİM TARİHİ SOHBETİ

Bilim Tarihi Sohbetleri; sadece insanın hikayesini anlatmıyor, insanların yaptıkları iyi işlerle kendi hayatlarını olduğu kadar başkalarının hayatlarını da nasıl zenginleştirdiğini gösteriyor. Bu yönüyle çalışma; bilim tarihine ilgi duyanlar için olduğu kadar İslam’ın bilimler tarihindeki önemli rolünü kavramak için de bir başucu kitabı niteliğinde. Bilim Tarihi Sohbetleri’nin mevcut olduğu kütüphanelerimiz; Çoban Mustafa Paşa Kütüphanesi, Beylikbağı Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi, İstasyon Bilim Sanat Merkezi Kütüphanesi.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.