BU KEZ DE DOLANDIRICILIK SUÇUYLA KARŞI KARŞIYA!

SİYASET 17.11.2021 - 09:54, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

BU KEZ DE DOLANDIRICILIK SUÇUYLA KARŞI KARŞIYA!

İYİ PARTİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR;
Şehit yakınına ettiği küfürle tepki toplayan İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın ünlü işadamı Korkmaz Yiğit’i dolandırdığı ortaya çıktı. Türkkan’ın, İBB’ye ait araziyi Yiğit’e 3.7 milyon dolara satmak istediği belirlendi. Yiğit'in anlattıkları İYİ Parti'de işleri daha da karmaşık bir hale getireceğe benziyor. İşte Lütfü Türkkan hakkındaki son dakika haberinin detayları… Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'in çenesini sıkıp, kulağına eğilerek ağza alınmayacak küfürler savuran İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın ünlü işadamı Korkmaz Yiğit'i dolandırdığı ortaya çıktı. Geçen yıl gerçekleşen dolandırıcılık skandalındaki iddialara göre; işadamı Korkmaz Yiğit, Beşiktaş Ulus'ta, Lütfü Türkkan'a ait arazinin alımı için 4 milyon 500 bin dolarlık bir bedel karşılığında anlaştı. Bakın sonrasında neler yaşandı... İşte şehit ailesine küfür skandalıyla gündeme gelen İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Korkmaz Yiğit'e yönelik vurgun hikayesi: 4 milyon 500 TL üzerinden anlaşma yapıldı. Ancak arazinin yüzde 89'luk hissesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) aitti. Buna karşın Türkkan yüzde 11'i kendisine ait olan arazinin, İBB'ye ait yüzde 89'luk hissesinin devri konusunda da garanti vererek satış teklifinde bulundu. PARA BUHAR OLDU SABAH'ın ulaştığı son dakika bilgisine göre anlaşma sonrasında Yiğit avukatı Harun Tavşancıl üzerinden önce yüzde 11'lik hissesinin tapu devri için 750 bin dolar, ardından yüzde 89'luk hissenin devri için 3 milyon 750 bin doları Türkkan'a verdi. Ancak olmayan tapunun ödemesini yaptığı için avukatına kızan Yiğit, Tavşancıl'ı geçen yıl 31 Ağustos'ta Beşiktaş 15. Noterliği üzerinden azletti. Yiğit, arazi için verdiği 3 milyon 750 bin doları Türkkan ve avukat Tavşancıl'dan talep etti. Ancak her iki taraf da bugüne kadar Yiğit'in cebinden çıkan milyonlarca lirayı ödemeye yanaşmadı. TELEFONLARINI ENGELLEDİ Türkkan'a parayı ödemesi için sözlü çağrıda bulunan ancak herhangi bir cevap alamayan Yiğit, Bakırköy 1. Noterliği'nden 9 Eylül 2020'de ihtarname ve e-mail göndertti. Ancak Türkkan'dan yine cevap gelmedi. Türkkan, Yiğit'in telefonlarını engelleyerek tüm iletişim yollarını kapadı. Mağdur işadamı Korkmaz Yiğit soluğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı. Eski avukatı Harun Tavşancıl ve Lütfü Türkkan hakkında söz konusu ödemeleri iade etmeyerek kendisinin zarara uğratıldığını belirtti ve şikâyetçi oldu. Yiğit'in avukatı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan şikâyet dilekçesinde, iki şüphelinin de "Dolandırıcılık", "Zimmet" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından cezalandırılması talep edildi. Bir süredir Türkiye'nin gündeminde olan Lütfü Türkkan şehit ağabeyine "Bacını s..." şeklinde küfür etmiş ve Meral Akşener de kendisine sahip çıkarak partide tutmaya devam etmişti
İYİ PARTİ KOCAELİ MİLLETVEKİLİ LÜTFÜ TÜRKKAN GÜNDEMDEN DÜŞMÜYOR;

Şehit yakınına ettiği küfürle tepki toplayan İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın ünlü işadamı Korkmaz Yiğit’i dolandırdığı ortaya çıktı. Türkkan’ın, İBB’ye ait araziyi Yiğit’e 3.7 milyon dolara satmak istediği belirlendi. Yiğit'in anlattıkları İYİ Parti'de işleri daha da karmaşık bir hale getireceğe benziyor.

İşte Lütfü Türkkan hakkındaki son dakika haberinin detayları…

Bingöl'de şehit ağabeyi Tahir Gümren'in çenesini sıkıp, kulağına eğilerek ağza alınmayacak küfürler savuran İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın ünlü işadamı Korkmaz Yiğit'i dolandırdığı ortaya çıktı. Geçen yıl gerçekleşen dolandırıcılık skandalındaki iddialara göre; işadamı Korkmaz Yiğit, Beşiktaş Ulus'ta, Lütfü Türkkan'a ait arazinin alımı için 4 milyon 500 bin dolarlık bir bedel karşılığında anlaştı. Bakın sonrasında neler yaşandı... İşte şehit ailesine küfür skandalıyla gündeme gelen İYİ Partili Lütfü Türkkan'ın Korkmaz Yiğit'e yönelik vurgun hikayesi: 4 milyon 500 TL üzerinden anlaşma yapıldı. Ancak arazinin yüzde 89'luk hissesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) aitti. Buna karşın Türkkan yüzde 11'i kendisine ait olan arazinin, İBB'ye ait yüzde 89'luk hissesinin devri konusunda da garanti vererek satış teklifinde bulundu.

PARA BUHAR OLDU

SABAH'ın ulaştığı son dakika bilgisine göre anlaşma sonrasında Yiğit avukatı Harun Tavşancıl üzerinden önce yüzde 11'lik hissesinin tapu devri için 750 bin dolar, ardından yüzde 89'luk hissenin devri için 3 milyon 750 bin doları Türkkan'a verdi. Ancak olmayan tapunun ödemesini yaptığı için avukatına kızan Yiğit, Tavşancıl'ı geçen yıl 31 Ağustos'ta Beşiktaş 15. Noterliği üzerinden azletti. Yiğit, arazi için verdiği 3 milyon 750 bin doları Türkkan ve avukat Tavşancıl'dan talep etti. Ancak her iki taraf da bugüne kadar Yiğit'in cebinden çıkan milyonlarca lirayı ödemeye yanaşmadı.

TELEFONLARINI ENGELLEDİ

Türkkan'a parayı ödemesi için sözlü çağrıda bulunan ancak herhangi bir cevap alamayan Yiğit, Bakırköy 1. Noterliği'nden 9 Eylül 2020'de ihtarname ve e-mail göndertti. Ancak Türkkan'dan yine cevap gelmedi. Türkkan, Yiğit'in telefonlarını engelleyerek tüm iletişim yollarını kapadı. Mağdur işadamı Korkmaz Yiğit soluğu İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nda aldı. Eski avukatı Harun Tavşancıl ve Lütfü Türkkan hakkında söz konusu ödemeleri iade etmeyerek kendisinin zarara uğratıldığını belirtti ve şikâyetçi oldu. Yiğit'in avukatı tarafından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan şikâyet dilekçesinde, iki şüphelinin de "Dolandırıcılık", "Zimmet" ve "Görevi kötüye kullanma" suçlarından cezalandırılması talep edildi. Bir süredir Türkiye'nin gündeminde olan Lütfü Türkkan şehit ağabeyine "Bacını s..." şeklinde küfür etmiş ve Meral Akşener de kendisine sahip çıkarak partide tutmaya devam etmişti

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.