Böyle giderse hastalanmayan kalmayacak

GÜNDEM 05.09.2020 - 12:51, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Böyle giderse hastalanmayan kalmayacak

Ülkemizin dört bir yanından salgınla ilgili hiç de iyi haberler gelmiyor. Uzmanlar sürekli uyarı üstüne uyarı yapıyor. Uyarmasına uyarıyorlar ama hala dinlemeyenlerin sayısı hiç de az değil. Maskeyi koluna takan, alnına yapıştıran, elinde anahtarlık gibi sallayanların sayısı bir hayli çok. Toplu taşımalardaki tablo aynı şekilde ürkütücü. Özellikle akşam iş çıkışı saatlerinde birçok araçta sosyal mesafe falan kalmıyor. İğne atsan yere düşmeyecek görüntüler her gün sosyal medyada yer alıyor. ** Bu kadar duyarsızlıkta salgının sona ermesi falan hayal. Pek tabi artış olacak. Sonbaharda durumun daha da artması muhtemel. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yalnız adam. Her akşam tüm iyi niyetiyle mesajlar veriyor, dinleyenler kadar dinlemeyip bildiğini okuyanlar da var. Sağlık çalışanlarının mücadelesini takdir ettik, ediyoruz. Sorumsuzluklar, duyarsızlıklar onların da enerjisini ister istemez etkiliyor. Evde çocuklarına, yakınlarına sarılamazken inatla maske takmayanlarla mücadele ediyorlar.  ** Önceki gün telefonla Gebze İlçe Sağlık Müdürümüzle sohbet ettim, herkes gibi kendisi de durumdan ötürü kaygılı. Kurallara uymamız gerektiğini, aksi takdirde yeni kararların, yeni yasakların bizleri beklediğini üstüne basa basa söyledi. Onun da en büyük şikâyeti fazla rahatlık ve sorumsuzluk. İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri aylardır mücadele edip toplumun bilinçlenmesi konusunda çaba sarf ediyorlar. Emekleri ve çalışmaları büyük, fakat umursamayanların sayısı ne yazık ki oldukça fazla.  ** Koronavirüse karşı insanların ilk günlerdeki ciddiyetlerinden uzaklaştıklarını gözlemliyorum. Çarşıda dikkat edin kurallara uyan kadar uymayan da var. Hatta öyle ki kurallara uyanlara acayip gözlerle bakanlar bile hiç de az değil. Sosyal mesafenin olmadığı kafeler, kuralların ihlal edildiği toplu taşımalar, maskesiz sağda solda dolaşan insanlar sağlık adına hep birer tehlike. Cezaların daha da arttırılması düşünülebilir. Zira sokaktaki bu tabloyla salgının kolay kolay biteceği falan yok.

Ülkemizin dört bir yanından salgınla ilgili hiç de iyi haberler gelmiyor. Uzmanlar sürekli uyarı üstüne uyarı yapıyor. Uyarmasına uyarıyorlar ama hala dinlemeyenlerin sayısı hiç de az değil. Maskeyi koluna takan, alnına yapıştıran, elinde anahtarlık gibi sallayanların sayısı bir hayli çok. Toplu taşımalardaki tablo aynı şekilde ürkütücü. Özellikle akşam iş çıkışı saatlerinde birçok araçta sosyal mesafe falan kalmıyor. İğne atsan yere düşmeyecek görüntüler her gün sosyal medyada yer alıyor.

**

Bu kadar duyarsızlıkta salgının sona ermesi falan hayal. Pek tabi artış olacak. Sonbaharda durumun daha da artması muhtemel. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yalnız adam. Her akşam tüm iyi niyetiyle mesajlar veriyor, dinleyenler kadar dinlemeyip bildiğini okuyanlar da var. Sağlık çalışanlarının mücadelesini takdir ettik, ediyoruz. Sorumsuzluklar, duyarsızlıklar onların da enerjisini ister istemez etkiliyor. Evde çocuklarına, yakınlarına sarılamazken inatla maske takmayanlarla mücadele ediyorlar. 

**

Önceki gün telefonla Gebze İlçe Sağlık Müdürümüzle sohbet ettim, herkes gibi kendisi de durumdan ötürü kaygılı. Kurallara uymamız gerektiğini, aksi takdirde yeni kararların, yeni yasakların bizleri beklediğini üstüne basa basa söyledi. Onun da en büyük şikâyeti fazla rahatlık ve sorumsuzluk. İlçe Sağlık Müdürlüğü yetkilileri aylardır mücadele edip toplumun bilinçlenmesi konusunda çaba sarf ediyorlar. Emekleri ve çalışmaları büyük, fakat umursamayanların sayısı ne yazık ki oldukça fazla. 

**

Koronavirüse karşı insanların ilk günlerdeki ciddiyetlerinden uzaklaştıklarını gözlemliyorum. Çarşıda dikkat edin kurallara uyan kadar uymayan da var. Hatta öyle ki kurallara uyanlara acayip gözlerle bakanlar bile hiç de az değil. Sosyal mesafenin olmadığı kafeler, kuralların ihlal edildiği toplu taşımalar, maskesiz sağda solda dolaşan insanlar sağlık adına hep birer tehlike. Cezaların daha da arttırılması düşünülebilir. Zira sokaktaki bu tabloyla salgının kolay kolay biteceği falan yok.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.