BOŞALTILAN BİNADA DÜKKANLAR VAR!

GEBZE 20.04.2021 - 09:59, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

BOŞALTILAN BİNADA DÜKKANLAR VAR!

Gebze’de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Aras Apartmanı’nın giriş katındaki dükkanlar ruhsatsız olarak çalışmaya devam ediyor. Gebze Osman Yılmaz Mahallesi Şehit Numan Dede Caddesi üzerinde bulunan ve depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan 43 numaradaki Aras Apartmanı’nın giriş katında dükkanların halen açık olduğu ileri sürüldü. Binanın özellikle bodrum kadındaki direklerde büyük oranda kırılmalar ve çatlaklar oluştuğu ifade edilirken, bina için neden gerekli önlem alınmadığı ise tartışma konusu oldu. RUHSATSIZ ÇALIŞIYORLAR Bina sakinlerinden bir vatandaş olaya tepki göstererek; “Biz 20 aydır burayı boşalttık. Ancak zemin kattaki dükkanlar halen çalışıyor ve ruhsatsız. Tüm işlemler kentsel dönüşüm için tamam olduğu halde belediye bura ile bir tedbir almıyor, bahane tedbir kararı var diyorlar. Buradan geçenlerin de can güvenliği yok. Ama birçok insan binanın bu durumunu bilmiyor. Olası bir facia yaşanmadan önlem alınmalı” diyerek tepki gösterdi.  

Gebze’de depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan Aras Apartmanı’nın giriş katındaki dükkanlar ruhsatsız olarak çalışmaya devam ediyor.

Gebze Osman Yılmaz Mahallesi Şehit Numan Dede Caddesi üzerinde bulunan ve depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle boşaltılan 43 numaradaki Aras Apartmanı’nın giriş katında dükkanların halen açık olduğu ileri sürüldü. Binanın özellikle bodrum kadındaki direklerde büyük oranda kırılmalar ve çatlaklar oluştuğu ifade edilirken, bina için neden gerekli önlem alınmadığı ise tartışma konusu oldu.

RUHSATSIZ ÇALIŞIYORLAR

Bina sakinlerinden bir vatandaş olaya tepki göstererek; “Biz 20 aydır burayı boşalttık. Ancak zemin kattaki dükkanlar halen çalışıyor ve ruhsatsız. Tüm işlemler kentsel dönüşüm için tamam olduğu halde belediye bura ile bir tedbir almıyor, bahane tedbir kararı var diyorlar. Buradan geçenlerin de can güvenliği yok. Ama birçok insan binanın bu durumunu bilmiyor. Olası bir facia yaşanmadan önlem alınmalı” diyerek tepki gösterdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.