Bilikli, Şayir’in açıklamalarına ‘skandal’ dedi

SİYASET 18.11.2020 - 10:59, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Bilikli, Şayir’in açıklamalarına ‘skandal’ dedi

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir’in Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Dilovası ile ilgili yaptığı açıklamaları ‘skandal açıklama’ olarak nitelendirerek Şayir’e sert yüklendi. Yazılı bir basın açıklaması yapan SP’li Erkan Bilikli açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hamza Şayir’den skandal açıklama! 12 Kasım 2020 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, muhalefet meclis üyeleri Dilovası’ndaki çevre sorununu gündeme getirmesine karşılık Dilovası’nın çıkarlarını savunması gereken belediye başkanı Hamza Şayir, sanayinin bölgeye yaşattığı hava kirliliği için ufak tefek olumsuzluklar olduğunu ifade etmiştir. Bir belediye başkanı kentinin sorunlarını bu boyutta pervasızca görmesi, Dilovası halkına karşı işlenmiş büyük bir ihanettir. SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ Bütün ülkenin Dilovası’ndaki endüstriyel kaynaklı hava kirliliğini bilmesine karşılık, 2006 yılında Dilovası’ndaki endüstriyel kaynaklı çevre kirliliği ile ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmasına rağmen, 2011 yılında Kocaeli Valiliğinin konu ile ilgili çalıştay düzenlemesi olmasına karşılık, başta TÜBİTAK olmak üzere Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve daha birçok üniversite ve meslek odalarının hazırlamış olduğu teknik rapor ve analizlerin mevcut çevre kirliliğinin toplum sağlığı üzerinde başta kanser olmak üzere birçok hastalığa yol açtığı herkes tarafından bilinmesine rağmen, Hamza Şayir'in sorunu ufak tefek olumsuzluklar olarak ifade etmesi tam bir sorumsuzluk örneğidir. AVUKATLIK ÜSTLENMİŞ Hamza Şayir'in ufak tefek olumsuzluklar olarak ifade ettiği konu Dilovası’nda yaşayan 50 bin insanın sağlığı ve yaşama hakkıdır. Hamza Şayir Dilovası halkının oyları ile belediye başkanı olduğunu burada bir kez daha hatırlatmakta yarar olduğuna inanıyorum. Ancak Dilovası halkının haklarını savunması gereken bir belediye başkanı gibi değil de geçmişte olduğu gibi günümüzde de sanayiciden ihale alan müteahhit rolünde olduğu apaçık ortaya koymuş ve Büyükşehir meclis toplantısında sanayicinin ve Kocaeli il çevre müdürünün avukatlığını üstlenmiştir. Dilovası’nın çevre kirliliği ile gündeme gelmesini bizi de derinden üzmektedir. HAVA KİRLİLİĞİ BÜTÜN KOCAELİ’NİN SORUNU Fakat bir sorunu yok sayarak o sorun yok olmaz ve çözüme kavuşmuş olmaz. Sorunları çözmenin en temel yolu sorunların kaynaklarını tespit etmek ve etraflıca bilimsel çözümler üretmektir. Çevre ve hava kirliliği sadece Dilovası’nın değil bütün Kocaeli’nin sorunudur. Zira yapılan ölçümlerde hava kirliliği parametrelerinin diğer ilçelerin de Dilovası ile benzer değerler olduğunu bize göstermiştir. Dolayısı ile bütün Kocaeli genelinde kirletici oranları yüksek tesislerin en ivedi şekilde rehabilite edilmesi gerekmektedir.”  

Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Dilovası Belediyesi Başkanı Hamza Şayir’in Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde Dilovası ile ilgili yaptığı açıklamaları ‘skandal açıklama’ olarak nitelendirerek Şayir’e sert yüklendi.

Yazılı bir basın açıklaması yapan SP’li Erkan Bilikli açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Hamza Şayir’den skandal açıklama! 12 Kasım 2020 tarihinde Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında, muhalefet meclis üyeleri Dilovası’ndaki çevre sorununu gündeme getirmesine karşılık Dilovası’nın çıkarlarını savunması gereken belediye başkanı Hamza Şayir, sanayinin bölgeye yaşattığı hava kirliliği için ufak tefek olumsuzluklar olduğunu ifade etmiştir. Bir belediye başkanı kentinin sorunlarını bu boyutta pervasızca görmesi, Dilovası halkına karşı işlenmiş büyük bir ihanettir.

SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ

Bütün ülkenin Dilovası’ndaki endüstriyel kaynaklı hava kirliliğini bilmesine karşılık, 2006 yılında Dilovası’ndaki endüstriyel kaynaklı çevre kirliliği ile ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmasına rağmen, 2011 yılında Kocaeli Valiliğinin konu ile ilgili çalıştay düzenlemesi olmasına karşılık, başta TÜBİTAK olmak üzere Kocaeli Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve daha birçok üniversite ve meslek odalarının hazırlamış olduğu teknik rapor ve analizlerin mevcut çevre kirliliğinin toplum sağlığı üzerinde başta kanser olmak üzere birçok hastalığa yol açtığı herkes tarafından bilinmesine rağmen, Hamza Şayir'in sorunu ufak tefek olumsuzluklar olarak ifade etmesi tam bir sorumsuzluk örneğidir.

AVUKATLIK ÜSTLENMİŞ

Hamza Şayir'in ufak tefek olumsuzluklar olarak ifade ettiği konu Dilovası’nda yaşayan 50 bin insanın sağlığı ve yaşama hakkıdır. Hamza Şayir Dilovası halkının oyları ile belediye başkanı olduğunu burada bir kez daha hatırlatmakta yarar olduğuna inanıyorum. Ancak Dilovası halkının haklarını savunması gereken bir belediye başkanı gibi değil de geçmişte olduğu gibi günümüzde de sanayiciden ihale alan müteahhit rolünde olduğu apaçık ortaya koymuş ve Büyükşehir meclis toplantısında sanayicinin ve Kocaeli il çevre müdürünün avukatlığını üstlenmiştir. Dilovası’nın çevre kirliliği ile gündeme gelmesini bizi de derinden üzmektedir.

HAVA KİRLİLİĞİ BÜTÜN KOCAELİ’NİN SORUNU

Fakat bir sorunu yok sayarak o sorun yok olmaz ve çözüme kavuşmuş olmaz. Sorunları çözmenin en temel yolu sorunların kaynaklarını tespit etmek ve etraflıca bilimsel çözümler üretmektir. Çevre ve hava kirliliği sadece Dilovası’nın değil bütün Kocaeli’nin sorunudur. Zira yapılan ölçümlerde hava kirliliği parametrelerinin diğer ilçelerin de Dilovası ile benzer değerler olduğunu bize göstermiştir. Dolayısı ile bütün Kocaeli genelinde kirletici oranları yüksek tesislerin en ivedi şekilde rehabilite edilmesi gerekmektedir.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.