“BEL FITIĞINDA HER HASTAYA AMELİYAT ÖNERMİYORUZ!”

SAĞLIK 01.04.2021 - 16:43, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

“BEL FITIĞINDA HER HASTAYA AMELİYAT ÖNERMİYORUZ!”

UZ. DOÇ. DR. MEHMET REŞİT ÖNEN HEDEF TV’YE KONUŞTU;
Hedef TV’de yayınlanan “Beyin ve Omurga sorunları” programına konuk olan VM Medicalpark Maltepe Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Reşit Önen, “Her hasta ameliyat olacak diye bir şey yok ama doktora gitmekten korkmayın” dedi.  Hedef TV’de Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arslan’ın program konuğu olan Doç Dr. Mehmet Reşit Önen, bel fıtığı rahatsızlığı için gelen her hastanın ameliyat edilmediğini söyledi. Hastalara samimi bir şekilde uyarılarda bulunan Önen; “Her hasta ameliyat olacak diye bir şey yok. Hasta ben bu şekilde yaşayabiliyorum diyorsa zaten ameliyat olma diyoruz. Ağrısı çok fazla ise o zaman ameliyat olmalı. Her bize gelen hastaya ameliyat önermiyoruz. Hasta çok ağrı çekmesine rağmen MR ve çektiğiniz filimde sıkıntı yoksa yine ameliyat önermiyoruz.” Dedi. “GENÇLERE CERRAHİ MÜDAHALEYİ DOĞRU BULMUYORUM” Bel fıtığı ameliyatlarının yaş farkı olmadığını da söyleyen Önen, gençlere çok cerrahi müdahale yapmak istemediklerini, sorun ileri derecede ise cerrahi müdahale yaptıklarını ifade etti. Yaklaşık bir saat programda kalan ve Hedef TV izleyicilerinden gelen sorulara da samimi bir şekilde cevap veren Önen; ağır kaldırarak çalışmak zorunda kalanlara da uyarıda bulunarak; omurgaya yükün en aza indirilmesi gerektiği önerisinde bulundu. Doç. Dr. Mehmet Reşit Önen, “Çok zayıf veya şişman olsanız bile bu fark etmiyor. Burada önemli olan omurgayı çok iyi kullanmak gerekiyor. Cerrahi sonrası hastanın kendisine dikkat etmesi gerekir. Aksi taktirde fıtığın tekrar etmesi söz konusu.  Hastaların ameliyat sonrası ilk bir ay fazla oturmamaları ve ağır işlerde çalışmamalarını öneriyoruz. Bel fıtığı ameliyatlarının ortalama yarım saat sürüyor, çoğu kez hastaların aynı gün taburcu ediyoruz” dedi.  “ARTIK ABD’YE GİTMEYE GEREK YOK” Türkiye’nin sağlık açısından çok büyük imkanlara sahip olduğunu da söyleyen Önen; “Türkiye olarak, özellikle İstanbul olarak sağlık alanında önemli yol aldık. Teknolojik olarak eksiğimiz yok ve fiziki ortamlar da çok iyi. Çok iyi imkanları olanların bile ABD’ye gitmesine gerek yok. Bırakın ABD’ye gitmeyi dünyanın birçok yerinden tedavi olmak için Türkiye’ye çok sayıda hasta var” dedi.  Omurga sorunlarının temelinde çok oturmak ve uygunsuz yük ve eşya taşımak olduğunu da söyleyen Önen, özellikle pandemi sürecinde evden çalışanların ciddi anlamda omurga sorunları yaşadığını ifade etti. İnsanların yemek masasında çalıştığını söyleyen Önen; “Bu da kısa süre sonra bel ve boyunlarda ağrılar yapıyor. Bu insanlara tavsiyemiz evde ortopedik koltuklar almalarını önerdik. Ayrıca yarım saat çalıştıktan sonra egzersiz yapmalarını önerdik. Omurga sorunu yaşayanlarda da ameliyat için yaş sorunu yoktur” dedi. Ortama atmış yaş üstünde bir hastayı ameliyat ettikten sonra omurga cerrahisinde yüzde doksan başarı elde ediyoruz. “ dedi.
UZ. DOÇ. DR. MEHMET REŞİT ÖNEN HEDEF TV’YE KONUŞTU;

Hedef TV’de yayınlanan “Beyin ve Omurga sorunları” programına konuk olan VM Medicalpark Maltepe Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Reşit Önen, “Her hasta ameliyat olacak diye bir şey yok ama doktora gitmekten korkmayın” dedi. 

Hedef TV’de Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Arslan’ın program konuğu olan Doç Dr. Mehmet Reşit Önen, bel fıtığı rahatsızlığı için gelen her hastanın ameliyat edilmediğini söyledi. Hastalara samimi bir şekilde uyarılarda bulunan Önen; “Her hasta ameliyat olacak diye bir şey yok. Hasta ben bu şekilde yaşayabiliyorum diyorsa zaten ameliyat olma diyoruz. Ağrısı çok fazla ise o zaman ameliyat olmalı. Her bize gelen hastaya ameliyat önermiyoruz. Hasta çok ağrı çekmesine rağmen MR ve çektiğiniz filimde sıkıntı yoksa yine ameliyat önermiyoruz.” Dedi.

“GENÇLERE CERRAHİ MÜDAHALEYİ DOĞRU BULMUYORUM”

Bel fıtığı ameliyatlarının yaş farkı olmadığını da söyleyen Önen, gençlere çok cerrahi müdahale yapmak istemediklerini, sorun ileri derecede ise cerrahi müdahale yaptıklarını ifade etti. Yaklaşık bir saat programda kalan ve Hedef TV izleyicilerinden gelen sorulara da samimi bir şekilde cevap veren Önen; ağır kaldırarak çalışmak zorunda kalanlara da uyarıda bulunarak; omurgaya yükün en aza indirilmesi gerektiği önerisinde bulundu. Doç. Dr. Mehmet Reşit Önen, “Çok zayıf veya şişman olsanız bile bu fark etmiyor. Burada önemli olan omurgayı çok iyi kullanmak gerekiyor. Cerrahi sonrası hastanın kendisine dikkat etmesi gerekir. Aksi taktirde fıtığın tekrar etmesi söz konusu.  Hastaların ameliyat sonrası ilk bir ay fazla oturmamaları ve ağır işlerde çalışmamalarını öneriyoruz. Bel fıtığı ameliyatlarının ortalama yarım saat sürüyor, çoğu kez hastaların aynı gün taburcu ediyoruz” dedi. 

“ARTIK ABD’YE GİTMEYE GEREK YOK”

Türkiye’nin sağlık açısından çok büyük imkanlara sahip olduğunu da söyleyen Önen; “Türkiye olarak, özellikle İstanbul olarak sağlık alanında önemli yol aldık. Teknolojik olarak eksiğimiz yok ve fiziki ortamlar da çok iyi. Çok iyi imkanları olanların bile ABD’ye gitmesine gerek yok. Bırakın ABD’ye gitmeyi dünyanın birçok yerinden tedavi olmak için Türkiye’ye çok sayıda hasta var” dedi.  Omurga sorunlarının temelinde çok oturmak ve uygunsuz yük ve eşya taşımak olduğunu da söyleyen Önen, özellikle pandemi sürecinde evden çalışanların ciddi anlamda omurga sorunları yaşadığını ifade etti. İnsanların yemek masasında çalıştığını söyleyen Önen; “Bu da kısa süre sonra bel ve boyunlarda ağrılar yapıyor. Bu insanlara tavsiyemiz evde ortopedik koltuklar almalarını önerdik. Ayrıca yarım saat çalıştıktan sonra egzersiz yapmalarını önerdik. Omurga sorunu yaşayanlarda da ameliyat için yaş sorunu yoktur” dedi. Ortama atmış yaş üstünde bir hastayı ameliyat ettikten sonra omurga cerrahisinde yüzde doksan başarı elde ediyoruz. “ dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.