Başkan Otlu, “Pandemi dinlemeden çalışıyoruz”

Çayırova 14.01.2021 - 14:58, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Başkan Otlu, “Pandemi dinlemeden çalışıyoruz”

Çayırova Çölyak Hastaları Derneği Başkanı Emine Akbulut Otlu, gazetemize derneğin kuruluş amacı, misyonu ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek merak edilenleri yanıtladı. Başkan Otlu, “Dernek olarak ilk günden beri mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz” dedi. Çayırova Çölyak Hastaları Derneği Başkanı Emine Akbulut Otlu, gazetemize açıklamalar yaptı. Başkan Otlu, “Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan hastalıktır. Kronik bir hastalık olmasına rağmen tedavisi mümkündür ve tedavi gluten içeren besinlerin diyetten çıkarılmasından ve ömür boyu ciddi bir diyetten ibarettir” derken çalışmaların devam ettiğini söyledi. “DERNEĞİMİZ 2017’DE RESMİLEŞTİ” Derneğin 2017'de resmileştiğini kaydeden Otlu,  “Derneğimizin amacı çölyak hastalarını bilinçlendirme onların sosyal yaşamlarında hayatlarının kolaylaştırılmasını sağlayıp onların psikolojik sorunlarını ve sosyal hayata kazandırmak. İmkânı olmayan hastalara destek sağlamak da ve ayrıca derneğimiz projeler hazırlamak. Doğu Marmara kalkınma ajansı ile bir proje hazırlayarak  Türkiyenin farklı bölgelerinden ve kendi üyelerimizden ülkemizin ilk glütensiz aşçılarını yetiştirdik” dedi. “HERKESE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ” Derneğin aynı zamanda kurucu başkanı olan Emine Akbulut Otlu “4 ilçedeki hastalara hizmet vermekteyiz” diyen Otlu, Darıca, Çayırova, Gebze ve Dilovası kentlerimizde varız. Bize üye olan ya da olmayan bütün herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Gönüllü üyelerimiz var. 60 üyemiz var ama aynı zaman 150 tane hasta olmayıp gönüllü olan üyemiz var. Dernek binamızda çalışmalarımız sürüyor. Pandemide kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Çayırova Çölyak Hastaları Derneği Başkanı Emine Akbulut Otlu, gazetemize derneğin kuruluş amacı, misyonu ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek merak edilenleri yanıtladı. Başkan Otlu, “Dernek olarak ilk günden beri mücadele ediyoruz, etmeye devam edeceğiz” dedi.

Çayırova Çölyak Hastaları Derneği Başkanı Emine Akbulut Otlu, gazetemize açıklamalar yaptı. Başkan Otlu, “Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan hastalıktır. Kronik bir hastalık olmasına rağmen tedavisi mümkündür ve tedavi gluten içeren besinlerin diyetten çıkarılmasından ve ömür boyu ciddi bir diyetten ibarettir” derken çalışmaların devam ettiğini söyledi.

“DERNEĞİMİZ 2017’DE RESMİLEŞTİ”

Derneğin 2017'de resmileştiğini kaydeden Otlu,  “Derneğimizin amacı çölyak hastalarını bilinçlendirme onların sosyal yaşamlarında hayatlarının kolaylaştırılmasını sağlayıp onların psikolojik sorunlarını ve sosyal hayata kazandırmak. İmkânı olmayan hastalara destek sağlamak da ve ayrıca derneğimiz projeler hazırlamak. Doğu Marmara kalkınma ajansı ile bir proje hazırlayarak  Türkiyenin farklı bölgelerinden ve kendi üyelerimizden ülkemizin ilk glütensiz aşçılarını yetiştirdik” dedi.

“HERKESE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Derneğin aynı zamanda kurucu başkanı olan Emine Akbulut Otlu “4 ilçedeki hastalara hizmet vermekteyiz” diyen Otlu, Darıca, Çayırova, Gebze ve Dilovası kentlerimizde varız. Bize üye olan ya da olmayan bütün herkese ulaşmaya çalışıyoruz. Gönüllü üyelerimiz var. 60 üyemiz var ama aynı zaman 150 tane hasta olmayıp gönüllü olan üyemiz var. Dernek binamızda çalışmalarımız sürüyor. Pandemide kamu kurum ve kuruluşlarıyla ortak çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.