Başkan Büyükakın Üsküdar faciasında hayatını kaybedenleri andı

KOCAELİ 28.02.2021 - 09:55, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Başkan Büyükakın Üsküdar faciasında hayatını kaybedenleri andı

1 Mart Üsküdar Deniz Faciasının seneyi devriyesinde bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bundan tan 63 yıl önce yaşanan o elim vapur kazasında hayatını kaybeden hemşerilerimizin acısı hâlâ içimizde tazeliğini korumaktadır” dedi. 1 Mart 1958’de Üsküdar Gemisi’nin İzmit Körfezi’nde batarak 392 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan olayın acısını hala yaşadıklarını hatırlatan Başkan Büyükakın, ölenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı diledi. Başkan Büyükakın,  “Bugün, Kocaeli tarihinde yaşanan bu büyük felaketin üzerinden tam 63 yıl geçti. Ama hacısı hala ilk günkü gibi yüreğimizde duruyor. Türk denizcilik tarihindeki en büyük deniz kazalarından birisi olan Üsküdar Faciası’nda yaşamlarını yitirenleri bir kez daha rahmetle, saygıyla anıyoruz. Her zaman kalbimizde hissettiğimiz Üsküdar Vapuru yolcuları, bu kentin hafızasında ilelebet kalacaktır. Bu acıları Rabbim milletimize bir daha yaşatmasın” ifadesini kullandı.

1 Mart Üsküdar Deniz Faciasının seneyi devriyesinde bir mesaj yayınlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bundan tan 63 yıl önce yaşanan o elim vapur kazasında hayatını kaybeden hemşerilerimizin acısı hâlâ içimizde tazeliğini korumaktadır” dedi.

1 Mart 1958’de Üsküdar Gemisi’nin İzmit Körfezi’nde batarak 392 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan olayın acısını hala yaşadıklarını hatırlatan Başkan Büyükakın, ölenlere Allah’tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı diledi. Başkan Büyükakın,  “Bugün, Kocaeli tarihinde yaşanan bu büyük felaketin üzerinden tam 63 yıl geçti. Ama hacısı hala ilk günkü gibi yüreğimizde duruyor. Türk denizcilik tarihindeki en büyük deniz kazalarından birisi olan Üsküdar Faciası’nda yaşamlarını yitirenleri bir kez daha rahmetle, saygıyla anıyoruz. Her zaman kalbimizde hissettiğimiz Üsküdar Vapuru yolcuları, bu kentin hafızasında ilelebet kalacaktır. Bu acıları Rabbim milletimize bir daha yaşatmasın” ifadesini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.