BALDUR SÜSPANSİYON, GREVE GİDİYOR!

Çayırova 24.12.2020 - 12:09, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

BALDUR SÜSPANSİYON, GREVE GİDİYOR!

Gebze Çayırova OSB’de Kurulu bulunan Baldur Süspansiyon işçileri sendikal çalışma yaptıkları gerekçesiyle işten atılan arkadaşlarının işe geri iadesi için 25 Aralık’ta greve çıkıyor. Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu fabrikada grev kararı alındığını açıklayan sendika yönetimi süreci kamuoyuna duyurdu. Sendika yönetiminin yaptığı açıklamada; “Gebze Çayırova’da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon Üretim Sanayi Ticaret AŞ işyerinde üç yıl önce başlayan sendikalaşma mücadelemiz, Temmuz 2020 tarihinde kesinleştikten sonra işyerinde aralarında sendika temsilcilerimizin de bulunduğu 5 işçi işten atılmıştı. İşçilerin, sendikalı olarak işe geri dönmek için fabrika önünde başlattığı direniş devam ederken taslağımızı hazırlanarak noter vasıtası ile işyerine gönderildi ve görüşmeler başladı. İşverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle bir sonuç alınamadı. İşveren mücadeleyi kırmak için GREV oylaması talebine karşı; İşyerinde yapılan oylamada çalışanların büyük çoğunluğu greve „EVET“ dedi. İşten çıkarılan üyelerimizin işbaşı yapması, işçilerin sendika ve toplu iş sözleşmesi hakkının tanınması için GREV uygulaması YARIN başlayacak.

Gebze Çayırova OSB’de Kurulu bulunan Baldur Süspansiyon işçileri sendikal çalışma yaptıkları gerekçesiyle işten atılan arkadaşlarının işe geri iadesi için 25 Aralık’ta greve çıkıyor.

Birleşik Metal-İş’in örgütlü olduğu fabrikada grev kararı alındığını açıklayan sendika yönetimi süreci kamuoyuna duyurdu. Sendika yönetiminin yaptığı açıklamada; “Gebze Çayırova’da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon Üretim Sanayi Ticaret AŞ işyerinde üç yıl önce başlayan sendikalaşma mücadelemiz, Temmuz 2020 tarihinde kesinleştikten sonra işyerinde aralarında sendika temsilcilerimizin de bulunduğu 5 işçi işten atılmıştı. İşçilerin, sendikalı olarak işe geri dönmek için fabrika önünde başlattığı direniş devam ederken taslağımızı hazırlanarak noter vasıtası ile işyerine gönderildi ve görüşmeler başladı. İşverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle bir sonuç alınamadı. İşveren mücadeleyi kırmak için GREV oylaması talebine karşı; İşyerinde yapılan oylamada çalışanların büyük çoğunluğu greve „EVET“ dedi. İşten çıkarılan üyelerimizin işbaşı yapması, işçilerin sendika ve toplu iş sözleşmesi hakkının tanınması için GREV uygulaması YARIN başlayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.