BABACAN’DAN ‘LÜTFÜ TÜRKKAN AÇIKLAMASI

SİYASET 16.11.2021 - 15:56, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

BABACAN’DAN ‘LÜTFÜ TÜRKKAN AÇIKLAMASI

BABACAN’DAN ‘LÜTFÜ TÜRKKAN AÇIKLAMASI
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında Tahir Gürmen’e küfür etmesi olayını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sizi toplumun içerisine çıkarmayacak hale getireceğiz” sözlerini hatırlatan Babacan sistem değişikliğini işaret etti. Siyasetçilerin vatandaşlarla olan iletişimde kullandıkları üslubun ve dilin çok önemli olduğunu belirten Babacan, “Vatandaşlarımızın kullanacağı dil konusunda siyasetçilerin bir miktar toleranslı olması şarttır. Ama siyasetçilerin kendi kullanacağı dil ve üslup çok çok önemlidir. Çünkü bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilmez. Siyasetçiler ‘Bir üslup bir dile karşı ben de aynı üslupla cevap veririm’ diyemez. Böyle bir sorumlulukları vardır. Aynı zamanda siyasetçilerin örnek olma özelliği de vardır” dedi. KURGULANDIĞINI HİSSETTİĞİMİZ TABLOLAR KARŞIMIZA ÇIKABİLİYOR DEVA Partisi olarak yola çıktıkları ilk gün, Türkiye’deki siyasetin üslubundan rahatsız olduklarını ifade ettiklerini söyleyen Babacan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Siyasi partilerin saha çalışmalarında her şey doğaçlama olmuyor. Her şey doğal akmıyor. Bir miktar bizim de düzenlendiğini, kurgulandığını hissettiğimiz tablolar karşımıza çıkabiliyor. Bunlara da dikkat etmek lazım. İktidar partilerinin de bunlara kalmaması lazım. Siyasetin derecesini bu kadar aşağıya çekmemesi lazım. İktidar partilerinin artık ellerinden bir şey gelmiyor da, diğer siyasi partilerin saha çalışmasında olumsuz tablolar ortaya çıkmak üzere bir kurgu derdine giriyorlar. Bu da doğru değil. Bu da hemen hissediliyor. Biz Türkiye’nin her yerini geziyoruz. Her türlü vatandaşımızla her toplum kesimiyle muhatap oluyoruz. Doğal akanla bir yerlerde kurgulanan diyalogların farkını çok kolay görüyoruz. Bu seviye inmeleri iktidar partileri açısından doğru değil. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanının kullandığı dil, üslup… ‘Daha başınıza neler gelecek’ anlamına gelen ifadeler kullanabiliyor. Ya da ‘Sizi toplumun içerisine çıkarmayacak hale getireceğiz’ diyor. GERÇEKTEN YAZIK El altından birilerine sinyal veriyor. ‘Muhalefet partilerinin genel başkanlarını gördüğünüz zaman gerekeni yapın’ sinyaller vermeye çalışıyor. Gerçekten yazık. Koskoca ülkenin cumhurbaşkanının, ülkedeki siyaseti o noktalara indirme gayretine girmiş olması ülkemiz adına yazık. Ülkem adına sadece hicap duyarım. Partili, taraflı cumhurbaşkanlığı sisteminin en önemli sorunu da bu. Ülkenin siyasi birliğini temsil eden bir makamın taraflı bir kişi tarafından yönetiliyor olması ülkedeki bütün dengeleri alt üst etmiş durumda. Burada gerçekten sistem değişikliği şart. En azından cumhurbaşkanının partili, taraflı olabilmesiyle ilgili anayasa değişikliğinin bir an önce yapılmasında çok fayda var.
BABACAN’DAN ‘LÜTFÜ TÜRKKAN AÇIKLAMASI

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, Meral Akşener’in Bingöl ziyareti sırasında Tahir Gürmen’e küfür etmesi olayını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sizi toplumun içerisine çıkarmayacak hale getireceğiz” sözlerini hatırlatan Babacan sistem değişikliğini işaret etti. Siyasetçilerin vatandaşlarla olan iletişimde kullandıkları üslubun ve dilin çok önemli olduğunu belirten Babacan, “Vatandaşlarımızın kullanacağı dil konusunda siyasetçilerin bir miktar toleranslı olması şarttır. Ama siyasetçilerin kendi kullanacağı dil ve üslup çok çok önemlidir. Çünkü bir yanlış başka bir yanlışla düzeltilmez. Siyasetçiler ‘Bir üslup bir dile karşı ben de aynı üslupla cevap veririm’ diyemez. Böyle bir sorumlulukları vardır. Aynı zamanda siyasetçilerin örnek olma özelliği de vardır” dedi.

KURGULANDIĞINI HİSSETTİĞİMİZ TABLOLAR KARŞIMIZA ÇIKABİLİYOR

DEVA Partisi olarak yola çıktıkları ilk gün, Türkiye’deki siyasetin üslubundan rahatsız olduklarını ifade ettiklerini söyleyen Babacan, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Siyasi partilerin saha çalışmalarında her şey doğaçlama olmuyor. Her şey doğal akmıyor. Bir miktar bizim de düzenlendiğini, kurgulandığını hissettiğimiz tablolar karşımıza çıkabiliyor. Bunlara da dikkat etmek lazım. İktidar partilerinin de bunlara kalmaması lazım. Siyasetin derecesini bu kadar aşağıya çekmemesi lazım. İktidar partilerinin artık ellerinden bir şey gelmiyor da, diğer siyasi partilerin saha çalışmasında olumsuz tablolar ortaya çıkmak üzere bir kurgu derdine giriyorlar. Bu da doğru değil. Bu da hemen hissediliyor. Biz Türkiye’nin her yerini geziyoruz. Her türlü vatandaşımızla her toplum kesimiyle muhatap oluyoruz. Doğal akanla bir yerlerde kurgulanan diyalogların farkını çok kolay görüyoruz. Bu seviye inmeleri iktidar partileri açısından doğru değil. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanının kullandığı dil, üslup… ‘Daha başınıza neler gelecek’ anlamına gelen ifadeler kullanabiliyor. Ya da ‘Sizi toplumun içerisine çıkarmayacak hale getireceğiz’ diyor.

GERÇEKTEN YAZIK

El altından birilerine sinyal veriyor. ‘Muhalefet partilerinin genel başkanlarını gördüğünüz zaman gerekeni yapın’ sinyaller vermeye çalışıyor. Gerçekten yazık. Koskoca ülkenin cumhurbaşkanının, ülkedeki siyaseti o noktalara indirme gayretine girmiş olması ülkemiz adına yazık. Ülkem adına sadece hicap duyarım. Partili, taraflı cumhurbaşkanlığı sisteminin en önemli sorunu da bu. Ülkenin siyasi birliğini temsil eden bir makamın taraflı bir kişi tarafından yönetiliyor olması ülkedeki bütün dengeleri alt üst etmiş durumda. Burada gerçekten sistem değişikliği şart. En azından cumhurbaşkanının partili, taraflı olabilmesiyle ilgili anayasa değişikliğinin bir an önce yapılmasında çok fayda var.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.