ANTALYALI ÇİFT RESMİ NİKAHA GEBZE’DE KAVUŞTU!

GEBZE 26.02.2021 - 09:59, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ANTALYALI ÇİFT RESMİ NİKAHA GEBZE’DE KAVUŞTU!

Kaymakam Mustafa Güler, 6 yıldır dini nikâhlı olarak yaşayan ve 3 yaşında bir kız çocuğu sahibi olup yeni bir bebek bekleyen çiftin resmi nikâhını kaymakamlık makamında kıydırdı. Antalya’dan Gebze’ye gelip Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına durumlarını ileten çiftin yapılan inceleme sonrasında, erkek barınma ve kadın sığınma evinde kaldıkları, aynı zamanda ikinci çocuklarının dünyaya geleceği ve dini nikâhlı yaşadıklarının tespiti üzerine Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından evlilik işlemleri başlatılarak aileye çıkan nakit desteği ile ev kiralanmış, elektrik, su, doğalgaz abonelik işlemleri yapılmıştır. Çiftin temel ev ihtiyaçları Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi ve Kadın Sığınma Evi tarafından temin edildi.  ÇİFTİN NİKAH ŞAHİDİ PROTOKOL Evlilik işlemleri tamamlanan S. Kızılcıklılar ve H. Daş çiftinin resmi nikâh akdi Kaymakamlık Makamında Nüfus Müdürü Hasan Aydın tarafından kıyıldı. Çiftin nikâh şahitliğini ise Kaymakam Mustafa Güler, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Abdurrahman Tokmak, Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Şükriye Kavran, Yenikent Mahalle Muhtarı Esengül Aktaş ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi İbrahim Çiçek yaparken, Kaymakamlık personeli de çiftin mutluluğuna ortak oldu. AİLE CÜZDANI GELİNİN Aile cüzdanını geline teslim eden Kaymakam Güler “Bugün burada evlatlarımızın gecikmiş bir eksikliklerini giderdik. Çiftimizin bir hikâyesi var. Biz vakıf olarak öğrendikten sonra kızımızı sığınma evinden, oğlumuzu barınma evinden aldık inşallah güzel bir yuva kuruyoruz. Kendisine iş konusunda yardımcı olduk, ev için ihtiyaçları kadar olan eşyaları temin edildi. İkisini de Allah her iki cihanda mesut bahtiyar eylesin. Birbirlerini sevsinler, saysınlar, kırmasınlar, birbirlerinin kadir kıymetini bilsinler, hastalıkta sağlıkta birlikte olsunlar. Zaten çok şirin bir kızları var, yakında yeni bir bebekleri daha olacak dört kişilik aile olacaklar. Birbirlerini severek, huzurlu yuva kurmalarını diliyorum.” dedi. “RESMİ NİKAH ÖNEMLİ” Ailenin, toplumun en temel taşı olduğunu belirten Kaymakam Mustafa Güler, her çiftin yuvayı kurmadan önce resmi nikâhlarını yaptırmanın çok önemli olduğunu, aynı zamanda bir Devlet güvencesi olduğunu ifade etti. İlçemizde resmi nikâhı olmayan vatandaşımız var ise hepsine yardım etmeye hazırız dedi. Resmi nikâhlarına kavuşan çift Kaymakam Mustafa Güler’e ve emeği geçen herkese bol bol dua ederek teşekkürlerini iletti. “Bizleri sahipsiz bırakmayan Kaymakamımıza çok teşekkür ederiz. Allah devletimize zeval vermesin” dedi. Kaymakam Güler tarafından genç çifte ve çocuklarına çeşitli hediyeler takdim edildikten sonra pasta kesilerek nikâh merasimi sona erdi.

Kaymakam Mustafa Güler, 6 yıldır dini nikâhlı olarak yaşayan ve 3 yaşında bir kız çocuğu sahibi olup yeni bir bebek bekleyen çiftin resmi nikâhını kaymakamlık makamında kıydırdı.

Antalya’dan Gebze’ye gelip Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına durumlarını ileten çiftin yapılan inceleme sonrasında, erkek barınma ve kadın sığınma evinde kaldıkları, aynı zamanda ikinci çocuklarının dünyaya geleceği ve dini nikâhlı yaşadıklarının tespiti üzerine Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından evlilik işlemleri başlatılarak aileye çıkan nakit desteği ile ev kiralanmış, elektrik, su, doğalgaz abonelik işlemleri yapılmıştır. Çiftin temel ev ihtiyaçları Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gebze Belediyesi ve Kadın Sığınma Evi tarafından temin edildi. 

ÇİFTİN NİKAH ŞAHİDİ PROTOKOL

Evlilik işlemleri tamamlanan S. Kızılcıklılar ve H. Daş çiftinin resmi nikâh akdi Kaymakamlık Makamında Nüfus Müdürü Hasan Aydın tarafından kıyıldı. Çiftin nikâh şahitliğini ise Kaymakam Mustafa Güler, İlçe Sağlık Müdürü Dr. İlhan Kadıoğlu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Abdurrahman Tokmak, Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Şükriye Kavran, Yenikent Mahalle Muhtarı Esengül Aktaş ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti üyesi İbrahim Çiçek yaparken, Kaymakamlık personeli de çiftin mutluluğuna ortak oldu.

AİLE CÜZDANI GELİNİN

Aile cüzdanını geline teslim eden Kaymakam Güler “Bugün burada evlatlarımızın gecikmiş bir eksikliklerini giderdik. Çiftimizin bir hikâyesi var. Biz vakıf olarak öğrendikten sonra kızımızı sığınma evinden, oğlumuzu barınma evinden aldık inşallah güzel bir yuva kuruyoruz. Kendisine iş konusunda yardımcı olduk, ev için ihtiyaçları kadar olan eşyaları temin edildi. İkisini de Allah her iki cihanda mesut bahtiyar eylesin. Birbirlerini sevsinler, saysınlar, kırmasınlar, birbirlerinin kadir kıymetini bilsinler, hastalıkta sağlıkta birlikte olsunlar. Zaten çok şirin bir kızları var, yakında yeni bir bebekleri daha olacak dört kişilik aile olacaklar. Birbirlerini severek, huzurlu yuva kurmalarını diliyorum.” dedi.

“RESMİ NİKAH ÖNEMLİ”

Ailenin, toplumun en temel taşı olduğunu belirten Kaymakam Mustafa Güler, her çiftin yuvayı kurmadan önce resmi nikâhlarını yaptırmanın çok önemli olduğunu, aynı zamanda bir Devlet güvencesi olduğunu ifade etti. İlçemizde resmi nikâhı olmayan vatandaşımız var ise hepsine yardım etmeye hazırız dedi. Resmi nikâhlarına kavuşan çift Kaymakam Mustafa Güler’e ve emeği geçen herkese bol bol dua ederek teşekkürlerini iletti. “Bizleri sahipsiz bırakmayan Kaymakamımıza çok teşekkür ederiz. Allah devletimize zeval vermesin” dedi. Kaymakam Güler tarafından genç çifte ve çocuklarına çeşitli hediyeler takdim edildikten sonra pasta kesilerek nikâh merasimi sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.