Altın fiyatlarında düşüş devam eder mi?

EKONOMİ 05.02.2021 - 11:35, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

Altın fiyatlarında düşüş devam eder mi?

Son günlerde altın fiyatlarında yaşanan düşüş hızlandı. Dolar endeksinin değer kazanmasıyla düşüşe geçen ons altın fiyatları 1800 doların da altına indi. İç piyasada ise gram altın dolar kurunda devam eden iyimser havanın etkisiyle 410 TL seviyesinin hemen üzerinde. ABD Doları’nın önemli para birimleri karşısında güçlenmesi, makro verilerde sağlanan iyileşme ve corona virüsüne karşı aşılama çalışmalarında hızlanma altın fiyatlarının son 2 ayın en kötü haftasını geçirmesine yol açtı. Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 1 Aralık’tan bu yana ilk kez 1800 dolar/ons seviyesinin altına inilmesinin ardından bugün destek seviyelerinden toparlanmaya çalışıyor. 1792,12 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilmenin ardından spot altın fiyatı 1794,53 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor. GERİ ÇEKİLME KISA VADELİ Analistler, “Corona virüsüne karşı aşılama ile birlikte ekonomik görünümün parlaması, makro verilerin iyileşmesi değerli metallere olan talebi azaltıyor” değerlendirmesinde bulunsalar da bunun kısa vadeli bir geri çekilme olduğunu da savunuyorlar. Ekonomik toparlanma güçlendikçe ve enflasyon bekleyişleri yükseldikçe yatırımcıların koruma amaçlı olarak yeniden altına ilgi gösterecekleri öngörülüyor. Spot altın için kısa vadeli destek seviyesi 1.783 dolar/ons, yukarı hareketlerde dirençler ise 1.801 ve 1.818 dolar/ons olarak öne çıkıyor.

Son günlerde altın fiyatlarında yaşanan düşüş hızlandı. Dolar endeksinin değer kazanmasıyla düşüşe geçen ons altın fiyatları 1800 doların da altına indi. İç piyasada ise gram altın dolar kurunda devam eden iyimser havanın etkisiyle 410 TL seviyesinin hemen üzerinde.

ABD Doları’nın önemli para birimleri karşısında güçlenmesi, makro verilerde sağlanan iyileşme ve corona virüsüne karşı aşılama çalışmalarında hızlanma altın fiyatlarının son 2 ayın en kötü haftasını geçirmesine yol açtı.

Uluslararası piyasalarda spot altın fiyatı 1 Aralık’tan bu yana ilk kez 1800 dolar/ons seviyesinin altına inilmesinin ardından bugün destek seviyelerinden toparlanmaya çalışıyor.

1792,12 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilmenin ardından spot altın fiyatı 1794,53 dolar/ons seviyesinden işlem görüyor.

GERİ ÇEKİLME KISA VADELİ

Analistler, “Corona virüsüne karşı aşılama ile birlikte ekonomik görünümün parlaması, makro verilerin iyileşmesi değerli metallere olan talebi azaltıyor” değerlendirmesinde bulunsalar da bunun kısa vadeli bir geri çekilme olduğunu da savunuyorlar.

Ekonomik toparlanma güçlendikçe ve enflasyon bekleyişleri yükseldikçe yatırımcıların koruma amaçlı olarak yeniden altına ilgi gösterecekleri öngörülüyor.

Spot altın için kısa vadeli destek seviyesi 1.783 dolar/ons, yukarı hareketlerde dirençler ise 1.801 ve 1.818 dolar/ons olarak öne çıkıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.