‘Ailem Kocaeli’ projesi Gebze’den başladı

GEBZE 14.02.2021 - 11:11, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

‘Ailem Kocaeli’ projesi Gebze’den başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kadın, aile ve çocuklara yönelik eğitim, sosyal, kültürel ve danışmanlık hizmetlerinin verildiği ‘Ailem Kocaeli’ ilk merkezini Gebze’de açtı. Ailelere yönelik projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu projelerine bir yenisini ekledi. Kadın, aile ve çocuklara yönelik eğitim, sosyal, kültürel ve danışmanlık hizmetlerinin verildiği ‘Ailem Kocaeli’ projesinin ilk merkezi Gebze’de hizmet vermeye başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı yaşamın ruhsal ve bedensel bir bütün olarak ele alınarak, ailelerin eğitim ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğünce “Ailem Kocaeli” projesini oluşturdu. Kadın, aile ve çocuk merkeze alınarak çeşitli eğitim ve etkinliklerin düzenlendiği proje ilk olarak Gebze’nin Beylikbağı mahallesinde hizmet vermeye başladı. SALGIN DÖNEMİNDEN SONRA YÜZ YÜZE EĞİTİM Pandemi nedeni ile atölye ve diğer eğitim faaliyetlerinin online yapıldığı Ailem Kocaeli’nde, pandemi sonrası faaliyetler merkezde yüz yüze gerçekleştirilecek. Merkezde çocuk oyun alanı, sosyal alanlar, spor salonu, diyetisyen ve psikolog odaları, okul öncesi eğitim sınıfı ve atölyeler yer alıyor. ‘Ailem Kocaeli’ projesi kadın, aile ve çocuklara yönelik; bireysel danışmanlık ve aile danışmanlığı, grup terapileri ve bireysel terapiler, diyetisyen ve fizyoterapist hizmetleri, çocuk eğitimleri, anne-baba okulu, evlilik ve sağlıklı yaşam okulu, ev ekonomisi ve geri dönüşüm, spor faaliyetleri, çeşitli konularda eğitim ve seminer faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler, çocuk ve yetişkin atölye çalışmaları, takı tasarımı, müzik ve ritim, ahşap oyuncak yapımı atölyeleri gibi birçok eğitim ve faaliyeti içerisinde barındırıyor. AİLEYE DESTEK Proje kapsamında; aile içi sorunlar, boşanma ve etkileri, şiddet, iletişimsizlik, sağlıksız ebeveyn tutumları, aile içi rol dağılımlarındaki bozulmalara yönelik psikolojik destek, verilecek eğitimler ile hedef kitlenin yaşam kalitesini ve aile yapısını olumlu yönde katkı sağlamak. Bu kapsamda düzenlenecek faaliyetlerle toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin daha sağlıklı bir hale gelmesi hedefleniyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kadın, aile ve çocuklara yönelik eğitim, sosyal, kültürel ve danışmanlık hizmetlerinin verildiği ‘Ailem Kocaeli’ ilk merkezini Gebze’de açtı.

Ailelere yönelik projeleriyle Türkiye’ye örnek olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu projelerine bir yenisini ekledi. Kadın, aile ve çocuklara yönelik eğitim, sosyal, kültürel ve danışmanlık hizmetlerinin verildiği ‘Ailem Kocaeli’ projesinin ilk merkezi Gebze’de hizmet vermeye başladı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sağlıklı yaşamın ruhsal ve bedensel bir bütün olarak ele alınarak, ailelerin eğitim ihtiyaçları da göz önünde bulundurarak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğünce “Ailem Kocaeli” projesini oluşturdu. Kadın, aile ve çocuk merkeze alınarak çeşitli eğitim ve etkinliklerin düzenlendiği proje ilk olarak Gebze’nin Beylikbağı mahallesinde hizmet vermeye başladı.

SALGIN DÖNEMİNDEN SONRA YÜZ YÜZE EĞİTİM

Pandemi nedeni ile atölye ve diğer eğitim faaliyetlerinin online yapıldığı Ailem Kocaeli’nde, pandemi sonrası faaliyetler merkezde yüz yüze gerçekleştirilecek. Merkezde çocuk oyun alanı, sosyal alanlar, spor salonu, diyetisyen ve psikolog odaları, okul öncesi eğitim sınıfı ve atölyeler yer alıyor. ‘Ailem Kocaeli’ projesi kadın, aile ve çocuklara yönelik; bireysel danışmanlık ve aile danışmanlığı, grup terapileri ve bireysel terapiler, diyetisyen ve fizyoterapist hizmetleri, çocuk eğitimleri, anne-baba okulu, evlilik ve sağlıklı yaşam okulu, ev ekonomisi ve geri dönüşüm, spor faaliyetleri, çeşitli konularda eğitim ve seminer faaliyetleri, sosyal ve kültürel etkinlikler, çocuk ve yetişkin atölye çalışmaları, takı tasarımı, müzik ve ritim, ahşap oyuncak yapımı atölyeleri gibi birçok eğitim ve faaliyeti içerisinde barındırıyor.

AİLEYE DESTEK

Proje kapsamında; aile içi sorunlar, boşanma ve etkileri, şiddet, iletişimsizlik, sağlıksız ebeveyn tutumları, aile içi rol dağılımlarındaki bozulmalara yönelik psikolojik destek, verilecek eğitimler ile hedef kitlenin yaşam kalitesini ve aile yapısını olumlu yönde katkı sağlamak. Bu kapsamda düzenlenecek faaliyetlerle toplumun en küçük yapı taşı olan ailenin daha sağlıklı bir hale gelmesi hedefleniyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.