AFAD vatandaşları uyardı!

GÜNDEM 12.09.2020 - 18:35, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

AFAD vatandaşları uyardı!

Bugün Ankara'da yaşanan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen kum fırtınası sebebiyle AFAD'dan bilgilendirme yapıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kum fırtınası sırasında yapılması gerekenleri hazırladığı bir animasyon ile duyurdu. Bakın kum fırtınası ile karşılaşıldığında neler yapılması gerekiyor... Animasyonda, kum fırtınası sırasında ağzın ve burnun bir maskeyle, maske yoksa bir giysi veya kumaş ile kapatılması gerektiği belirtildi. Animasyonda vatandaşlara ayrıca şu uyarılarda bulunuldu: "Gözlerinizi koruyun. Sığınacak korunaklı bir yer arayın. Yüksek bir yere çıkın. Kum ve toz fırtınaları yere yakın alanlarda daha şiddetli olur. Uçuşan nesnelere ve parçalara karşı dikkatli olun. Fırtınanın geçmesini beklerken mümkün olduğu kadar bulunduğunuz yerde kalın."

Bugün Ankara'da yaşanan ve hayatı olumsuz yönde etkileyen kum fırtınası sebebiyle AFAD'dan bilgilendirme yapıldı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) kum fırtınası sırasında yapılması gerekenleri hazırladığı bir animasyon ile duyurdu. Bakın kum fırtınası ile karşılaşıldığında neler yapılması gerekiyor...
Animasyonda, kum fırtınası sırasında ağzın ve burnun bir maskeyle, maske yoksa bir giysi veya kumaş ile kapatılması gerektiği belirtildi.

Animasyonda vatandaşlara ayrıca şu uyarılarda bulunuldu:

"Gözlerinizi koruyun. Sığınacak korunaklı bir yer arayın. Yüksek bir yere çıkın.

Kum ve toz fırtınaları yere yakın alanlarda daha şiddetli olur.

Uçuşan nesnelere ve parçalara karşı dikkatli olun.

Fırtınanın geçmesini beklerken mümkün olduğu kadar bulunduğunuz yerde kalın."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.