ABD’DEN PETROL FİYATLARINA MÜDAHALE

GÜNDEM 23.11.2021 - 09:40, Güncelleme: 05.03.2022 - 13:23
 

ABD’DEN PETROL FİYATLARINA MÜDAHALE

ABD'nin petrol fiyatlarını düşürmek için ulusal rezervden petrol kullanmaya bugün başlaması bekleniyor. ABD’nin petrol fiyatlarını düşürmek için Asya’daki büyük ülkelerle birlikte eş güdüm içinde atmayı planladığı adımlar kapsamında ulusal rezervlerden petrol kullanmaya bugün başlaması bekleniyor. Bir kaynağın verdiği bilgiye göre, birkaç ülke ile eş zamanlı olarak yapılacak hareketler kapsamında ABD Stratejik Petrol Rezervi’nde bulunan bir miktar petrol, “takas” işlemi ile piyasaya verilecek. Kaynak, rezervlerden ne miktarda petrol serbest bırakılacağını söylemedi. Yüksek akaryakıt fiyatları ve enflasyondan rahatsız olan seçmeni gelecek yılki Kongre seçimleri öncesinde rahatlatmak isteyen ABD Başkanı Joe Biden, Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya’dan ABD ile birlikte rezervlerden piyasaya petrol sürmelerini istemişti. ABD’de yıllık tüketici enflasyonu ekimde yüzde 6,2 ile 31 yılın zirvesine yükselirken, bu gelişmede ana etken enerji fiyatlarındaki artış olmuştu.

ABD'nin petrol fiyatlarını düşürmek için ulusal rezervden petrol kullanmaya bugün başlaması bekleniyor.

ABD’nin petrol fiyatlarını düşürmek için Asya’daki büyük ülkelerle birlikte eş güdüm içinde atmayı planladığı adımlar kapsamında ulusal rezervlerden petrol kullanmaya bugün başlaması bekleniyor.

Bir kaynağın verdiği bilgiye göre, birkaç ülke ile eş zamanlı olarak yapılacak hareketler kapsamında ABD Stratejik Petrol Rezervi’nde bulunan bir miktar petrol, “takas” işlemi ile piyasaya verilecek.

Kaynak, rezervlerden ne miktarda petrol serbest bırakılacağını söylemedi.

Yüksek akaryakıt fiyatları ve enflasyondan rahatsız olan seçmeni gelecek yılki Kongre seçimleri öncesinde rahatlatmak isteyen ABD Başkanı Joe Biden, Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya’dan ABD ile birlikte rezervlerden piyasaya petrol sürmelerini istemişti.

ABD’de yıllık tüketici enflasyonu ekimde yüzde 6,2 ile 31 yılın zirvesine yükselirken, bu gelişmede ana etken enerji fiyatlarındaki artış olmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gebzehurses.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.